Waarom verkoopt een woningcorporatie?

Veel mensen zijn op zoek naar een goede woning in een fijne buurt. Jij misschien ook wel! Helaas is er nog altijd een tekort aan woningen, bijvoorbeeld betaalbare koopwoningen voor starters. Maar ook voor sociale huur kan de wachtlijst oplopen tot maar liefst 14 jaar!  

1+1=3

Op het moment dat een huurder bij ons zijn woning heeft opgezegd, kijken wij wat de bestemming van deze woning wordt. Soms kiezen we ervoor om dure woningen te verkopen. Wist je dat de verkoop van zo'n woning het mogelijk maakt om maar liefst twee nieuwe sociale huurwoningen te bouwen? Zo helpen we niet één maar drie huishoudens tegelijk. 

Nog meer mensen een passende woning

Ons doel is namelijk zoveel mogelijk mensen aan een betaalbare woning in een prettige buurt te helpen. Of het nu gaat om sociale huur, vrije sector huur of koop. We streven naar een passende woning voor zoveel mogelijk mensen. Hopelijk ook voor jou! Huurders met een sociale huurwoning krijgen bij ons voorrang bij het kopen van een huis. Juist door die doorstroom kunnen we nóg meer mensen aan een woning helpen die past bij hun situatie.  

Een leefbare wijk

Daarnaast kan de verkoop van woningen ons helpen om te blijven investeren in wijkverbetering.  Een veilige en fijne thuissituatie zorgt namelijk voor meer geluk en daarmee een langer leven. En wie wil dat nou niet?

Ben op zoek

Op deze website vind je al het verkoopaanbod van ons – de Alliantie. Daarnaast bieden we ook vrije sector huur en onroerend goed aan. Kijk gerust even rond!