Nieuw interieur? Dit zijn de kleurtrends van 2019!

Is je huidige interieur aan vernieuwing toe? Of heb je een nieuw huis gekocht en wil je dat op een sfeervolle manier gaan inrichten? Een mooi interieur staat of valt bij de keuze van de juiste kleuren. Maar wat zijn nu de trends op kleurgebied anno 2019? In dit artikel vertellen we je wat de nieuwste kleurtrends van dit moment zijn. Doe er je voordeel mee!

Bye-bye witte muren

Helaas voor alle mensen die het liefst beginnen met wit: witte muren behoren inmiddels echt tot het verleden. Tegenwoordig gaat het erom om met kleur een statement op het gebied van je interieur te maken. Dat kan op de muur zijn, maar bijvoorbeeld ook in de meubels of de gordijnen.

Warme en diepe kleuren

Met name de warme en diepe tinten gaan het goed doen in 2019. Denk daarbij aan kleuren als petrol-blauw, wijnrood, terracotta en diverse bruintinten; stuk voor stuk geïnspireerd op de jaren vijftig van de vorige eeuw.

De kleur van 2019: Spiced Honey

Elk jaar houdt verffabrikant Akzo Nobel een internationaal onderzoek naar de trendkleuren voor het nieuwe jaar. En voor 2019 is daar de volgende kleur uitgekomen: Spiced Honey. Dat is een warme tint die de uitstraling heeft van bruin/okergeel. Je kunt die kleur prima combineren met zachtgrijze lichte tinten, warm grijsbruin en bijvoorbeeld lichtroze. Zo creëer je een rustig en sfeervol kleurenpalet met tinten die goed passen bij de verschillende woonstijlen.

Kies jouw interieurkleur

Wil je zelf ook een kleur kiezen voor je interieur? Begin dan met het kiezen van jouw favoriete tint. Je kunt daar een kleurenwaaier voor gebruiken maar dat is meestal lastig om goed te zien. Tegenwoordig zijn er verschillende verf-apps. Daarmee fotografeer je de huidige ruimte en kleur je die vervolgens digitaal in met de door jou gekozen kleur. Je kunt ook altijd een verftester gebruiken waarmee je een stukje van de muur schildert zodat zichtbaar is hoe de kleur in het echt overkomt. Vergeet niet om de kleur op verschillende momenten van de dag te bekijken, want bij daglicht kan een kleur heel anders overkomen dan bij kunstlicht.