10 tips: creëer een strakke en moderne tuin

Heb jij geen groene vingers maar wil je wel graag een mooie, groene, sfeervolle tuin? Ben je gek op een tuin met een terras, strak zithoekje, groene begroeiing of een moderne vijver? Een moderne onderhoudsvrije tuin is dan perfect voor jou. Gemakkelijk in onderhoud maar daardoor niet minder mooi! De mogelijkheden voor zo’n strakke, sfeervolle en moderne tuin zijn gelukkig eindeloos. Wij zetten 10 tips voor jou op een rij.

Tip 1: Kies voor een strakke tuin met grind, grote tegels of kiezels

Wat leg jij op de grond in de tuin? Grote en vierkante tegels ogen ruimtelijk en strak. Antraciet is een moderne kleur die je veel terugziet. Door de grote tegels af te wisselen met grind of kiezels geef je jouw tuin meer sfeer maar behoudt het toch zijn strakke uitstraling. Een moderne tuin met grind is tegenwoordig niet meer weg te denken.

Tip 2: Zorg voor water in de tuin

Een moderne vijver, kleine waterval of een douche in jouw achtertuin: het kan allemaal. Zolang je zorgt dat de strakke lijnen behouden blijven, past dit perfect in een moderne tuin. Kies dus niet voor een ronde vijver, maar voor een strakke tuin met vijver in een vierkante vorm.

Tip 3: Plaats een glazen gebouwtje

In een moderne tuin is overzicht belangrijk. Door muren in de tuin te plaatsen blokkeer je dit overzicht. Wil jij graag droog in de tuin kunnen zitten, maar tegelijkertijd de ruimte open houden? Kies voor een glazen serre. Doordat je hier eenvoudig doorheen kan kijken behoud je de openheid maar zit jij wel lekker droog en warm.

Tip 4: Ga voor strakke lijnen

Wissel materialen zoals hout, steen en planten met elkaar af, maar zorg ervoor dat je de strakke lijnen behoudt. Deze strakke lijnen ogen modern en geven een rustig beeld in de tuin. 

Tip 5: Kies eenvoudige en rustige beschutting

Het kiezen van de juiste beschutting is voor vele mensen een lastig onderdeel van de tuin. Wil jij graag een moderne tuin, dan is het belangrijk dat je voor een strakke beschutting kiest. Kies bijvoorbeeld voor een houten schutting met strakke lijnen en zonder rondingen.  

Tip 6: Ga voor moderne decoraties

Decoraties kunnen veel bepalen in jouw tuin. Zorg ervoor dat de decoraties die je kiest een moderne uitstraling hebben. Kies bijvoorbeeld voor grote, vierkante bloembakken van beton. Bolvormige stenen doen het ook altijd goed.

Tip 7: Baken de tuin af  

Wil jij graag jouw tuin afbakenen, maar geen muren of schuttingen plaatsen? Door grasvlakken te maken breng je direct een hoop groen aan in de tuin én kan jij duidelijk een scheiding aantonen.

Tip 8: Plaats een moderne moestuin

Niets is tegenwoordig hipper dan een moestuin. Of je nu een kleine strakke tuin hebt of een grote strakke tuin: een moestuin kan overal. Plaats de planten in grote moderne bloembakken op wieltjes. Zo kan jij deze eenvoudig verplaatsen en ermee spelen om zo de juiste plek te vinden.

Tip 9: Plaats een moderne loungeset

Een strakke, vierkante, donkere loungeset is een eyecatcher in jouw tuin. Ideaal als je geen groene vingers hebt, want aan dit deel van de tuin heb jij geen onderhoud! Daarnaast kan het ontzettend modern ogen én ziet het er sfeervol uit.

Tip 10: Kies de juiste verlichting

Verlichting kan niet ontbreken in een tuin. Kies voor sfeervolle verlichting. Plaats bijvoorbeeld spotjes bij de planten en sfeervolle kleine lampjes bij de loungeset of tuintafel. Verspreid de verlichting goed zodat er geen overbelichten hoeken ontstaan.  

Meer tips bij Ben op Zoek

Heb jij na onze tips jouw tuin onder handen genomen en is het nu tijd voor de slaapkamer of badkamer? Op de blogpagina van Ben op Zoek vind je vele blogs, allemaal met betrekking tot wonen, kopen en huren. Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Houd onze pagina goed in de gaten, we plaatsen regelmatig nieuwe blogs.