De badkamertrends voor 2019

Ga je de badkamer verbouwen of wil je voor je nieuwbouwhuis een nieuwe badkamer uitzoeken? Dan wil je wellicht het liefst een vernieuwende en moderne uitstraling creëren. En of je nu een grote of kleine badkamer gaat maken: de meeste sanitair trends zijn overal toe te passen. Ontdek op deze pagina wat er allemaal mogelijk is in de badkamer anno 2019.

Moderne douche zonder barrières

De inloopdouche is al een tijdje mateloos populair in de badkamer. Je hebt dan een douche zonder opstapje of drempel en dat is door velen erg gewild vanwege de strakke look en het praktische aspect. Maar naast het verwijderen van deze douchebarrière, zien we in 2019 ook steeds meer de stijlvolle en unieke afwerking van de doucheafvoer voorbijkomen. Zo zijn er tegenwoordig vierkante afvoeren in een uitzonderlijk groot formaat in tegenstelling tot het standaard doucheputje.

Opvallende kleuren en prints

De meeste badkamers zijn voorzien van lichte en serene kleuren, maar vanaf 2019 komt daar verandering in. Steeds vaker wordt één van de badkamer muren bekleed met een opvallende kleur, print of design. Zo is er bijvoorbeeld waterdicht behang met een botanische print of een betegelde muur met glanzende tegels en decoratieve afwerking. Marmer zien we steeds meer in het interieur terug, ook in de badkamer. Het heeft een stoere en robuuste uitstraling. Daarbij is marmer makkelijk te combineren met materialen zoals hout, goud en andere soorten natuursteen.

Ga voor groen!

Je kunt je badkamer extra sfeer meegeven door te zorgen voor veel groen. Haal met planten de natuur je badkamer binnen en geniet van de sfeer die je ermee creëert. Er bestaan zelfs speciale badkamerplanten. Dat zijn planten die het het beste doen in de schaduw, bij hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Zwicht voor zwart!

Meestal hebben de kranen in je badkamer een zilveren of chromen kleur. En af en toe zien we ook nog wel eens goud of koper terug. Maar de trend voor 2019 op kraangebied is toch wel echt: zwart. Met zwart zorg je voor een schitterende contrast met het witte sanitair en de kranen gaan ook heel mooi op in een badkamer die een wat donkerder kleurenpalet heeft.

En? Weet je inmiddels al hoe jouw nieuwe badkamer er in 2019 uit gaat zien?