7 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Het indelen van een kleine slaapkamer kan een lastige klus zijn. Een bed neemt al veel ruimte in. Je wilt dat jouw slaapkamer er gezellig en sfeervol uitziet maar je wilt ook al je spullen kwijt in deze ruimte. Heb jij hier last van en wil je hulp met jouw kleine slaapkamer inrichten? Je vindt 7 kleine slaapkamer tips in deze blog!

Tip 1: Benut de ruimte onder het bed

Een kleine slaapkamer inrichten begint bij het bed. Het bed neemt veel ruimte in en met de ruimte boven het bed kan je vaak weinig doen. Benut daarom de ruimte onder het bed goed. Deze loze ruimte kan je prima opvullen met bakken of dozen waar jij spullen bewaart. Wist je dat er ook bedden zijn die hier speciaal voor gemaakt zijn? Zo’n bed kan je omhoog zetten waardoor je goed bij de ruimte onder het bed kan. Ideaal!

Tip 2: Kies de juiste kleuren

De kleuren die jij gebruikt in de slaapkamer hebben invloed op de ruimte. Hoe lichter de kleuren zijn die jij op de muur en in de kamer gebruikt, des te ruimtelijker jouw kleine slaapkamer oogt. Jouw kleine slaapkamer groter laten lijken doe je dus eenvoudig met het juiste kleurgebruik. 

Tip 3: Zorg voor voldoende daglicht

Deze tip sluit aan op onze vorige tip: des te meer daglicht jouw slaapkamer ontvangt, des te groter de ruimte oogt. Zorg dus dat er geen grote of donkere items voor jouw raam staan, deze kunnen het daglicht blokkeren.

Tip 4: Zet meubels op pootjes neer

Bij de inrichting van een kleine slaapkamer is het slim om te kiezen voor meubels die op pootjes staan. De ruimte die nu onder de meubels ontstaat doet de slaapkamer luchtiger lijken waardoor het minder klein aanvoelt.

Tip 5: Vergeet de ruimte boven de deur niet

In een kleine slaapkamer moet je zuinig omgaan met de beschikbare opbergruimte. Benut alle ruimte die er is. Hang jij bijvoorbeeld (boeken)planken op de muur, denk er dan ook aan om deze door te laten lopen boven de deur. Deze ruimte wordt vaak vergeten of overgeslagen, terwijl jij hier prima nog iets kwijt kan.

Tip 6: Hang spiegels op

Wil jij jouw kleine slaapkamer groter laten lijken, hang dan spiegels op. Door de weerkaatsing lijkt jouw slaapkamer direct een stuk ruimtelijker. Heb jij geen ruimte op de muur om een grote spiegel op te hangen? Denk dan eens aan een kastdeur met spiegels of plak een plakspiegel op een gewone deur. Zo ga jij goed om met de beschikbare ruimte die je hebt!

Tip 7: Houd het opgeruimd

Last but not least: zorg ervoor dat jouw kleine slaapkamer opgeruimd blijft. Hoe rommeliger de kamer is, des te kleiner en voller de kamer lijkt. Door alle spullen een vaste plek te geven houd jij de kamer eenvoudig opgeruimd.