Wat is Qii?

Qii huurpaspoort is dé nieuwe manier van reageren op een woning. Qii is een dienst die het mogelijk maakt om op een snelle manier je persoonsgegevens te verzamelen. Dit gebeurt in een beveiligde online omgeving, die aan de AVG wetgeving voldoet. De gegevens die worden opgehaald komen van de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Zelf achter alle gegevens aangaan bij deze instanties is hiermee dus verledentijd!

Reageer op een woning met Qii

Heb jij een woning gevonden die bij je past? Dan kan reageren gratis, makkelijk en snel. Via de knop “reageer op deze woning met Qii”, kom jij direct op de website van Qii. Hier maak je een account aan en verzamel je met je DigiD binnen tien minuten alle benodigde gegevens. Qii maakt vervolgens een huurpaspoort aan die in je account wordt opgeslagen. Een eerst volgende keer op een woning reageren gaat op deze manier dus extra snel. Daarnaast is in je account direct te zien op welke woningen je hebt gereageerd. Inloggen in Qii kan via de website of via je telefoon met de eenvoudige app.

Qii aangemaakt: en nu?

De Alliantie heeft toegang tot het beveiligde Qii platform, waar we alleen jouw relevante gegevens kunnen inzien. We gaan hier zorgvuldig mee om en kijken enkel of je profiel voldoet aan de eisen. De makelaar neemt vervolgens zo snel mogelijk contact op of je de woning mag bezichtigen.

Waarom kan ik geen bezichtiging meer aanvragen via jullie website?

Natuurlijk willen wij snel schakelen om te kijken of je in aanmerking komt voor de woning. Er zijn alleen wel een aantal eisen verbonden aan Vrije Sector en Midden segment woningen. Daarom hebben wij jouw persoonsgegevens nodig, zodat we vooraf kunnen kijken of je de woning mag bezichtigen. Het helpt ons om sneller bij je terug te komen met een reactie en daarom is het vanaf heden alleen nog mogelijk om via Qii te reageren.

Wat als je inkomen tussentijds is gewijzigd?

Het kan voorkomen dat je inkomen tussentijds wijzigt, waardoor de gegevens in Qii moeten worden aangepast. Wanneer je inlogt in Qii, kun je aangeven dat je inkomen uit loondienst recent gewijzigd is. Log in via de e-mail; 'Qii compleet' en klik op de knop 'Mijn SV-loon is anders'. Als laatste stap upload je een werkgeversverklaring en een recente (pro forma) loonstrook, zodat Qii je inkomen opnieuw kan berekenen.