Zo maak je optimaal gebruik van je zolder!

Ga je binnenkort verhuizen naar een grotere woning mét zolder? Of wil je jouw huidige zolder aanpakken? Ga je je zolder verbouwen, dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Zolder inrichten als slaapkamer

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf op zolder te slapen? De zolder biedt doorgaans veel mogelijkheden om je slaapkamer helemaal naar wens te maken. De schuine wanden op zolder geven de slaapkamer ook nog eens een knus gevoel.

En wist je dat je de zolder perfect kunt inrichten als één of meerdere kinderkamers? Laat een scheidingswand plaatsen en plaats aan beide zijdes een dakkapel voor extra ruimte.

Zolder inrichten als badkamer

De zolder is ook een ideale plek voor de badkamer, al vraagt dit wel om wat extra aanpassingen. Wil je een grotere badkamer dan je nu hebt? Op zolder heb je vaak wél ruimte voor dat fijne ligbad, die dubbele wastafel of inloopdouche.

Zolder inrichten als kantoor

Werk je veel thuis? Dan is een werkplek waar je je goed kunt concentreren erg handig. Op zolder kun je je vaak helemaal afzonderen en word je niet gestoord door de televisie of geklets in de woonkamer. Richt je zolder in als kantoor met een groot bureau en een comfortabele stoel. Voor de beste werkplek zorg je ook voor voldoende daglicht én ventilatie, bijvoorbeeld met behulp van een dakraam.

Ruimte over op zolder?

Heb je nog steeds geen goede invulling voor je zolder? Lees je veel? Plaats dan een aantal mooie boekenkasten op zolder en een fijne fauteuill. Ben je sportief? Richt de zolder dan in met fitnessartikelen voor een thuisgym. En ben je helemaal gek van kleding? Tover je zolder dan om tot inloopkast. Een muziekstudio of thuisbioscoop behoren ook tot de mogelijkheden.