Tips voor het inrichten van een smalle woonkamer


Heb jij een lange, smalle woonkamer en vind je het lastig om deze ruimte goed en sfeervol in te richten? Geen zorgen, wij hebben 7 tips voor jou. Met deze tips heb je jouw smalle woonkamer binnen no-time eenvoudig goed ingericht.

Tip 1: Creëer hoekjes in de ruimte

Door elke ruimte een functie te geven, creëer je al snel scheidingen in de woonkamer. Je kan de aparte ruimtes benadrukken door grote planten te plaatsen. Waarom is het slim om hoekjes te creëren? Hierdoor lijkt de ruimte minder groot en ontstaat er meer sfeer. 

Tip 2: Zorg voor een eyecatcher  

Heb jij een hele lange lege muur en weet je niet goed wat je hier mee moet? Opvallende accenten trekken de aandacht en dit leidt af van de lange saaie muur. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij of een houten deur die eruit springt.

Tip 3: Varieer in vormen en materialen

Is jouw woonkamer erg lang en smal, plaats dan niet allemaal rechthoekige meubels. Door diverse vormen aan jouw interieur toe te voegen doorbreek je de lange ruimte. Het geeft jouw woonkamer een speels effect. Maak vervolgens nog gebruik van verschillende materialen en je bent al een heel eind op weg naar jouw sfeervolle woonkamer.  

Tip 4: Vergeet de muur niet

Vaak wordt een lange muur als lastig ervaren, maar je kan dit eenvoudig oplossen: verven of behangen! Momenteel is het erg hip om de muur horizontaal voor de helft te verven. Dit breekt het geheel én laat de ruimte optisch groter lijken. Een andere manier is om de muur voor een deel te behangen. Voorzie de muur bij de eettafel bijvoorbeeld van een speels printje. Hierdoor creëer je een scheiding tussen de woon- en eetkamer. 

Tip 5: Kies voor een scheidingswand

Hoe kan je een lange, smalle muur in de woonkamer nog meer doorbreken? Kies voor een scheidingswand. Je kan daadwerkelijk een muur plaatsen, maar de volgende manieren werken ook prima als scheidingswand:

-       Een lange plantenbak

-       Een open stellingkast

-       Een verhoging in de vloer

-       Een glazen schuifdeur

Kies je voor het plaatsen van een muur, let er dan goed op dat je geen lichtinval blokkeert.

Tip 6: Plaats de bank slim

Heb je de ruimte om jouw (hoek)bank haaks op de muur te plaatsen, dan is dit een slimme manier om de ruimte in tweeën te delen. Door een tafel achter de bank te plaatsen benadruk je deze scheiding extra. 

Tip 7: Lange muur doorbreken? Plaats een wandkast

Last but not least is een wandkast ook een goede manier om een lange muur te doorbreken. Kies voor een wandkast met diverse functies. Bijvoorbeeld een kast waar je de tv in kan plaatsen, een dicht gedeelte hebt voor opbergruimte en open plekken hebt voor spullen die je graag in het zicht wilt hebben. 

Prettig wonen met de tips van Ben op Zoek

Heb jij een lange, smalle woonkamer en helpen onze tips jouw goed op weg? Bij Ben op Zoek plaatsen we regelmatig nieuwe blogs, allemaal omtrent interieur en wonen. Ben jij benieuwd naar onze andere blogs? Wie weet kunnen wij jou nog verder helpen naar een fijn huis. Bekijk snel onze blogpagina voor meer informatie en tips.