Onnodige kosten voorkomen bij schade aan woningVanaf het moment dat je een eigen woning hebt, komen hier een hoop kosten bij kijken. Bij zowel een huurwoning als een koopwoning gaat er een hoop geld in het huis en de inboedel zitten. Je ontkomt er niet aan dat je hier geld in moeten investeren, maar je kunt de kosten wel proberen te beperken. Je kan de kosten in de hand houden door de juiste verzekeringen af te sluiten.

 

1. Inboedelverzekering

In jouw woning staan een hoop spullen en meubels, hier zit vaak veel geld in. Het kan gebeuren dat jouw inboedel schade oploopt door bijvoorbeeld brand, ontploffing, water, vandalisme of inbraak. Kon de schade niet voorkomen worden en was de staat van het huis in orde? Dan hoef jij niet voor deze kosten op te draaien, mits je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Dit kan je in zulke vervelende situaties een hoop geld besparen.

 

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Jij hebt (kostbare) meubels in huis, maar ook jouw vrienden en familie hebben een inboedel. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt jou wanneer je bij anderen schade maakt. Maakt iemand anders schade in jouw huis en heeft diegene een aansprakelijkheidsverzekering? Dan wordt de schade via die verzekering geregeld en niet via jouw inboedelverzekering.

Wist je dat je deze verzekering per woning afsluit en niet per persoon? Zo dekt het ook de kosten die kleine rondrennende kinderen maken. Nog een zorg minder!

 

3. Opstalverzekering

Deze verzekering geldt alleen voor mensen met een koopwoning. Bij een huurwoning moet de verhuurder namelijk voor de opstalverzekering zorgen. Je kunt met deze verzekering, net als bij je inboedel, de opstal (alles wat vastzit aan je huis) verzekeren. Het is niet verplicht, maar wel erg verstandig om deze verzekering af te sluiten. Wanneer je nu onvoorzien schade krijgt aan de opstal, kom je niet ineens voor hoge kosten te staan.

 

Zelf schade voorkomen aan woning

Last but not least: onderhoud je woning goed. Wanneer de woning onvoldoende onderhouden is, dekken bepaalde verzekeringen de kosten bij schade niet. Dit geldt bijvoorbeeld bij de inboedelverzekering en de opstalverzekering. 

Dit zijn een aantal eenvoudige manieren om onkosten in je woning te voorkomen. Heb jij deze verzekeringen al afgesloten?