5 Tips om een woning te vinden op social media


Het vinden van je droomhuis is niet eenvoudig. Met wat geluk loop je na een bezoek aan makelaars en diverse websites tegen de juiste woning aan. Een huis vinden via Facebook, Twitter of een ander social media kanaal is misschien niet voor de hand liggend, maar kan ook een oplossing zijn. Met de onderstaande tips ga je goed voorbereid op zoek naar het huis van je dromen op social media. 

Doen:

 1. Blijf nadenken over wat je plaatst op social media.
  Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen je oproep voor een woning zien, dus pas je bericht aan een breed publiek aan. De inhoud en toon van je bericht is cruciaal; zorg dat je enthousiast schrijft, sta open voor suggesties en vertel in het kort waar je naar op zoek bent. Houd continu in je achterhoofd dat in feite iedereen je bericht kan lezen.
 2. Houd de mensen op de hoogte van je ontwikkelingen.
  Door updates te sturen, weten de mensen in je omgeving wat de stand van zaken is. Wanneer zij een mooi huis voorbij zien komen, denken ze eerder aan jou als ze weten dat je nog op zoek bent.
 3. Maak gebruik van alle social media kanalen. 
  Facebook en Twitter zijn bekende kanalen van social media. Er zijn natuurlijk nog veel meer kanalen, zoals Instagram of LinkedIn. Ook deze kanalen kan je inzetten voor jouw zoektocht naar een woning. Zo spreid je je kansen op het vinden van een huis.
 4. Maak gebruik van #hashtags. 
  Vooral op Twitter en Instagram zijn ze populair: hashtags. Het gebruik van deze sleutelwoorden maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger. Zoek je een appartement in Utrecht? Door #appartement en #utrecht toe te voegen aan je bericht, bereik je sneller onbekende mensen die je kunnen helpen.
 5. Logisch nadenken staat voorop

Wil je dat iedereen weet wat je budget is? Bij een huurwoning is dit geen probleem, maar bij een koopwoning is het vaak een ander verhaal. Als je toch een budget wilt noemen, houd dan een brede marge aan om niet te veel bloot te geven. Logisch nadenken is ook vereist als je een reactie krijgt. Lijkt de woning te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook het geval.

We kunnen je niet beloven dat je via social media een woning vindt als je de bovenstaande tips opvolgt. Een bericht wordt in het begin waarschijnlijk nog veel gedeeld en beantwoord, maar daarna neemt het aantal reacties snel af. Jouw bericht komt niet altijd terecht bij de mensen die je echt kunnen helpen, waardoor een huizenjacht op social media niet altijd succesvol is. 

Maar met de bovenstaande tips zorg je er in ieder geval voor dat jij er alles aan hebt gedaan en wie weet behoor jij wel tot de groep mensen die wél een woning vindt op deze snelle en makkelijke manier.