5 betaalbare tips voor een sfeervol huisIs jouw woning toe aan een make-over, maar wil je hier geen bakken met geld aan uitgeven? Er zijn genoeg budget manieren om jouw woon- of slaapkamer sfeervol te maken. De volgende 5 tips kosten weinig geld, maar geven veel sfeer. 

Tip 1: Koop een kleed in plaats van een nieuwe vloer

Ben jij niet tevreden met de vloer, maar heb je maar een beperkt budget? Kies voor een kleed. Dit geeft een ruimte direct een andere sfeer en het is goedkoper dan een volledige nieuwe vloer. 

Tip 2: Kies de juiste accessoires

Met weinig geld kan jij jouw huis een hele andere sfeer geven. Je hoeft namelijk geen grote meubels aan te schaffen om jouw woning een andere look te geven, maar maak gebruik van accessoires. Denk hierbij aan kussens voor op de bank, maar ook kaarsen, posters en schilderijen kunnen een groot verschil maken. Ga voor dezelfde kleurtinten en kies bijvoorbeeld voor suède kussens: een luxe uitstraling maar toch voordelig!   

Tip 3: Vintage geeft sfeer en kost weinig

Naast dat vintage items ontzettend hip zijn, heeft het ook erg veel sfeer en karakter. Een groot voordeel van vintage (of tweedehands) items is dat ze vaak een stuk goedkoper zijn dan wanneer je iets nieuws in de winkel koopt. Het is tenslotte ‘oud’ en tweedehands. Op deze manier haal jij goedkoop jouw nieuwe spullen in huis. 

Tip 4: Behang als eye-catcher

Voor een eye-catcher hoef je echt niet een hoop geld neer te leggen. Mensen denken al snel aan een duur schilderij of een ander kunstwerk. Maar wat dacht je van een gek of luxe behangetje? Dit hoeft niet eens een grote wand te vullen, maar een beetje behang geeft een ruimte al zo’n andere uitstraling. Daarnaast creëer je met een klein budget een groot verschil, ideaal!  

Tip 5: Ga voor een inboedel- of opstalverzekering

Deze tip heeft geen invloed op de sfeer in jouw woning, maar het kan jou wel een hoop geld besparen. Zorg voor een goede inboedelverzekering. Bij elkaar heeft jouw inboedel een flinke waarde. Het zou toch zonde zijn dat bij een brand of lekkage alles verloren gaat en jij geen cent terugkrijgt.

Sfeervol en voordelig wonen met behulp van Ben op Zoek

Heb jij al een inboedelverzekering afgesloten of wil je graag meer informatie over wat een inboedelverzekering precies inhoudt? Eerder hebben we een blog geplaatst over het verzekeren van jouw spullen met een inboedelverzekering. Met deze budget tips heb jij in een handomdraai een sfeervolle woning, zonder dat dit veel geld kost. Veel plezier en succes!