Huizen

Huizen is centraal gelegen in het Gooi. De ligging aan het Gooimeer, het gezellige oude dorp en de haven maken de stad bijzonder gezellig. Huizen is een prachtige plaats om een eigen huis te kopen of te huren. Bekijk het aanbod

Wonen in Huizen

Huizen staat bekend als oud vissersdorp. De oude dorpskern en de Oude Haven kennen nog steeds de sfeer van vroeger. In de Oude haven vind je drie gerestaureerde botters en de kalkovens. De Zomerkade aan het Gooimeer staat garant voor waterplezier en gezellige drukte in de zomer. Omgeven door bos, hei en water maakt Huizen de ideale plaats voor elke natuurliefhebber. Ook in de woonwijken vind je veel groen en goed onderhouden koop- en huurwoningen. Denk bijvoorbeeld aan de wijken Huizermaat, Bovermaten of Bijvanck. Bovendien sta je door de centrale ligging in het Gooi binnen twintig minuten in Amsterdam.

Huizen biedt een gezellig landelijke sfeer op een centrale ligging in het Gooi.

4 x Huizen ontdekken

 1. Bezoek de Oude Haven en het nautisch kwartier.
  Vaar mee op de gerestaureerde botters en eet een hapje bij de Kalkovens.
 2. Ga naar het strand aan de Zomerkade.
  Zwem in het Gooimeer en geniet van een drankje in de zon.
 3. Neem een kijkje bij het Havenfestival.
  Vier tijdens de Huizer Botterdagen feest in de Oude Haven van Huizen.
 4. Bezoek op zaterdag de gezellige markt in het centrum van Huizen.
  Koop de lekkerste groente tijdens de markt op het Oude Raadhuisplein.

Een huis kopen of huren in Huizen

Op Benopzoek.nl vind je alle betaalbare koopwoningen en huurwoningen van de Alliantie in Huizen. Exclusieve acties en de starterslening van de Alliantie maken wonen in Huizen betaalbaar. Of je nu een kant & klaar appartement of een ander koophuis in Huizen zoekt.

Wijken in Huizen

Top woningen

Woningaanbod in Huizen